Vi vil fortløpende legge ut dagsrapporter, for at det skal være enkelt å se de ferskeste nyhetene, vil vi fortløpende oppdatere med siste nytt øverst, slik at man ikke må bla seg nederst i artikkelen for å lese siste nytt.
Dagsrapport Torsdag 17 Mars (Japantid)
Dagsrapport Onsdag 16 Mars (Japantid)
Dagsrapport Tirsdag 15 Mars (Japantid)
Dagsrapport Mandag 14 Mars, etter lunsj (Japantid)
Dagsrapport Mandag 14 Mars før lunsj (Japantid)
Dagsrapport Søndag 13 Mars (Japantid)
Fredag 18 Mars
Nå var tiden kommet for å sette nesen hjemmover, vi tok turen innom en tempelpark i Narita.Her hadde noen av kirsebærtrærene begynt og blomste, men vi var 1 uke for tidlig til at alle trærne blomstret.
Siste dagen med oppdretterbesøk:
Idag reiste vi til ett område som er ett stykke unna Ojiya, hvor vi bor.
Vi begynte hos Sekiguchi det ble håndplukket noen flotte Showa . Geir plukket 3 vhq tancho Showa , i tilegg ble det plukket Showa,Thore plukket 7 og Kjetil plukket 3 som er for salg hos oss.
Alle er nå Reservert/Solgt
Neste oppdretter Murata koifarm er en liten oppdretter som avler eksklusiv kohaku .
Denne farmen ligger i et område et stykke unna Oijya her vi bor og det er første gang vi besøker han . Tropex har handlet 2 kasser eksklusive tosai 18-22cm .
Pris pr stk 800kr eller 5stk for 3000kr
Det ble også handlet noen veldig eksklusive nisai . Disse er reservert .
Neste koifarm Wada.
Dette var en liten oppdretter som ligger i Koide.
Vi har lett lenge etter store kabuto og denne oppdretteren skulle være ekspert på Kabuto og Asagi .
Alle disse er nå solgt.
Etter en kort stopp hos Kobayashi gikk turen bort til siste koi gård for denne gang.
Takahashi koifarm .
Her plukket vi noen 30-35 Doitsu varianter til god pris .
Pris 1800kr
De 2 med mest sort er nå solgt.
Video av fiskene ligger på vår Youtubekanal.
Vi har besøkt Marudo, Yamasaki, Suda og Hasegawa .
Vi starter med noen koi vi har gående hjemme . Disse ble kjøpt som tategoi i 2015 men er nå nisai . Vi har yamabuki 25-30cm og ginrin Chagoi 35-40cm og noen jumbo på 50cm . Filmen er tatt hos Marudo i dag og er av søsknene til disse som går hjemme .
Det ble 13 kasser med Marudo koi til Norge , Dette måtte til så vi fikk Mr Marudo i godt humør og prisene falt helt greit når vi snakket mengde .
Blandt annet endel sanke osv. 35-40cm.
Det ligger også video av disse fikene på vår Youtubekanal
I tilegg bestemte vi oss får å kjøpe noen store fisk, vi sier bare wow.
Dette er 65-70cm Sansai Asagi
Pris på forespørsel, kansi at det er høy prisklasse.
4 stk er allerede solgt
Video av asagiene på vår Youtubekanal
Neste Jumbo koi 70-80cm . Disse kommer til Tropex 13 april 2016
Pris på forespørsel
Neste oppdretter ble Yamasan koifarm
Populært kalt Yamasaki
Er du på koitur i Niigata må denne koi-gården besøkes . Det var her Øivind var med MR Manabu Yamazaki på innhøsting i oktober 2014 . Vi har flere ganger hatt han med på lunsj etter handel, noe som er veldig hyggelig . Det blir alltid litt ski prat for han var aktiv skiløper for 15 år siden . Sammen med Maruhiro er denne karen alltid blid, ja han smiler så bredt at i starten lurte jeg på om han var så blid fordi han hadde solgt oss fisk til høy pris, men jeg forstår at dette dreier seg om 3 ting Høflighet,takknemmelighet og stolthet .
Manabu leverer hovedsakelig koi til Europa og Amerika og er Niigatas andre eller tredje største oppdretter her borte sånn vi forstår det. Det er jo litt opp og ned hvor velykket avlingene går . Men han har ca 30 avlspar . Av disse sparer han 60.000 koi yngel til ettåringer . Av disse selger han 56.000 og sparer resterende 4000 til toåringer (nisai ) . Av disse 4000 toåringene selger han 3600 og sparer resterende 400 til treåringer . Når disse er 3 år sparer han 70 av disse til fireåringer eller eldre . Noen skal jo også bli neste foreldregenerasjonen . Disse kalles "Oyagoi"
MR Manabu snakker greit engelsk etter å ha vært en periode i USA der han forstod at det var et godt marked for longfinn koi . Han er sammen med Suda en som avler disse .
Han avler koityper etter etterspørsel og er mest kjent for sine farge sterke fisk, gjerne med ginrin ( glitter )
Vi finner mange varianter som Benigoi , Purachina, Karashigoi , Matsuba, Yamabuki, Chagoi, Sushui, Ochiba, Goshiki, Shiro Utsuri, Harewake, Hi Utsuri, Kujaku, Kohaku,Showa .
Her er bilder av 2 kasser vi handlet i år . Vi har også bestilt noen kasser tosai . Også longfinn koi .
Video av nisai 30-40 cm er lagt ut på you tube .
Nisai 30-40cm Pris 1900kr
Aka Matsuba Solgt (Rød og svart midt i bilde)
Nisai Ochiba, Yamabuki og Chagoi 35-40cm Pris 2000kr
Nå var tiden inne for lunsj og idag var det på tide med den gode suppen.
Nå var turen kommet for å besøke Hasegawa
Mr. Mitsuo Hasegawa .
Mannen med det lille koihuset som står bak blodlinjene til Dainichi og Hoshikin kohaku .
Han er pensjonert oppdretter som få kjenner . Han er vistnok ukjent i Japan . Men her er det noen flotte kohaku . Han avler kun kohaku og noen få Showa .
Vi fant noe riktig flott .
2 åringer 30-40cm . 2 kasser
Pris Kohaku 2500kr og Tancho 3000kr.
Pris Kohaku 2500kr og Tancho 3000kr.
Kohaku Pris 2500kr
Som avslutning på dagen tok vi en tur innom Koimuseet, der jobbet de med å få vann i utehagen.
Ny dag nye muligheter, vi startet som avtalt hos Maruhiro fra morgenen av, som vanlig har han alltid fisk å tilby, denne gangen plukket vi en kasse med ensfarget fisk da det er endel som har ønsket seg dette.
Priser mellom 1900kr – 2900kr, ta kontakt.
Gin rin Karasigoi kl.6 er solgt 50cm
Neste oppdretter var Yagenji, som har lokalet sitt oppe i fjellsiden, Vi benyttet det fine været å tok noen panoramabilder på veien.
Yagenji er som vanlig utsolgt for 2 åringer og tosai, men vi var lure i år og fikk reservert tosai kasser i februar, så noen fisk fra Yagenji kommer.
Tok turen videre innom Maruju, men ikke noe falt i smak, dermed ble det lunsj.
Når lunsjen var over ble det en kort tur innom Marudo, før vi dro til Torazo.
Her ble det plukket noen meget eksklusive Kohaku.
Alle er solgt
så var vi straks oppe hos Conias,
Her ble det plukket noen fine eksemplarer, store nisai 42-47 cm .
Dette er 3 stk doitsu sanke og 1 doitsu showa .
Pris pr stk 3800kr Fisken som har snuten helt neders er solgt
Senere var vi innom oppdreterne Shinoda , Otsuka , Sakazume og Miyaishi.
før vi avlsuttet dagen med middag og iskrem.
Mandag 14 Mars etter lunsj (Japantid)
Etter en god lunsj ble det besøk hos Koda Koifarm
En liten koifarm med riktig flotte fisk .
Mer om Koda :
http://www.ornafish.com/breeders/23
Her handlet Thore og Geir hver sin Sansai 60cm
Dette er koi av høy kvalitet og pris deretter.
Disse er m.a.o. Solgt
Videre en kort tur innom Tsuna, her ble det ingen handel.
Vår sjåfør er effektiv, så like etterpå var vi innom Chuguro sitt tosai hus for å se.
Videre til Hirasawa og deretter til Marusaka.
Hos Marusaka fant vi noen spennende fisk, så her ble det brukt litt tid på å håndplukke.
Vi endte opp med, kikokurju og Beni Kikokurju samt 2 stk doitsu Sanke og en Kujaku . 30-40cm . i tilegg kasse med tosai mix.
Pris 1.900kr
Fisk med store skjell kl 11-12 på bilde er solgt
Deretter tok vi turen innom Maruhiro, for å avtale besøk Tirsdag morgen.
Etter middag, var kvelden over etter noen timers arbeid med meildeutvelgelser og notatater.
Mandag 14 Mars frem til lunsj (Japantid)
Det er endel som venter på de første bildene av fisk, så derfor kommer det første fiskebilde.
I dette tilfelle er det Sashimi (Rå fisk) som vi fikk servert til middagen. Uten å være sikker tipper jeg at det er Norsk laks, tunfisk, blekksprut, det andre er vanskelig å vite hva er. Men noen synes det ikke er nok med fisk, så de vil også ha det til mat. Lekkert ser det i hvartfall ut.
Vår første oppdretter vi besøkte idag var Oofuchi, dette er en oppdretter som har mange forskjellige koivarianter.
Men i år synes vi prisen var for høy iforhold til kvaliteten.
Dermed ble det en kort kjøretur til Hosokai, og som så ofte før tar det ikke så lang tid før man finnner noe som er verdt å ta med til Norge.
Det ble 7 nisai (toåringer) vi håndplukket og som kommer til oss.
4 stk Goshiki 35-40cm. Pris. 3.500kr
Goshikien lengst til høyre er solgt
Nest lengst til høyre er solgt
Nr 2 fra venstre er solgt
Send mail hvis noen ønsker å bestille, beskriv f.eks klokkeslett utfra plassering på fisken i bilde du ønsker. Førstemann til møllen.
2 stk Kujaku med god rødfarge . 35-40cm Pris 3.000kr
1 stk Asagi . Plukket av Jørgen . ( Solgt)
Neste oppdretter ble Miyatora
Det ble håndplukket 6 nisai (2-åringer)
Bilde utenfor drivhuset. iår har mye av snøen smeltet, og det er lettere å se dammene som fiskene går i om sommeren.
3 stk platina ogon 35-40cm, Pris 2.200kr. Disse er så like at man ikke kan skille de, derfor holder det å gi beskjed om at man ønsker 1 av disse 3, eller alle 3 for den slags skyld, dette er fisk som lyser opp i dammen.
1 Ginrin Showa og 2 stk Hi Shushui . 40-45cm Pris 2.600kr
Begge Shushuiene er solgt
Nå var tiden inne for litt lunsj.
Her er ble det valgt litt forskjellige retter. Bl.a. noen småreker.
Nå er klokken 03:00 Japansk tid, og vi må derfor fortsette dagboken imorgen hvor vi vil oppdatere med priser og hva som skjedde videre etter lunsjen.
Vi har ankommet hotellet i Ojiya by. Videre ble det litt mat på resturang på andre siden av gaten for hotellet.
Som vanlig fikk vi servert mye god mat.
Desverre rakk vi ikke å ta bilde av maten før en sulten sjel hadde forsynt seg, det tar på å reise i 24timer. Det kom fortløpende nye retter på bordet, men forståelig nok, ble det spist fremfor å ta bilder. Vi må takke Jeroen fra Ornafish, som hle tiden yter maks service og sørger for at det hele tiden er mat på bordet, hjelper å ha en som kan prate Japansk. Når alle var forsynt, avsluttet vi kvelden med noen øl for å feire ankomsten til koiens mekka.